Suriye Uçağı Türkiye Tarafından İndirildi


Hatay'ın Yalyalağı ilçesinde sınırın Suriye Tarafında savaş uçağı düştü. Suriye Uçağının Türk Savaş Uçakları tarafından sınır ihlali gerekçesi ile düşürüldüğü iddia ediliyor.
Suriyeli Ermenilerin yaşadığı Keseb kasabası yakınlarında yerden havaya atılan bir füze ile vurulan Suriye Ordusuna ait bir savaş uçağı Türk Hava Kuvvetlerine dahil jetler tarafındanvuruldu ve düşürüldü.
Bölgedeki Türk Savaş Uçakları, ısıya duyarlı aldatıcı füzeler kullanarak bölgeden uzaklaştı. Uçağın düştüğü ormanlık arazide yangın çıktığı görüldü.
Keseb kasabası ve sınır kapısı dün gece saatlerinde Özgür Suriye Ordusu'nun denetimine geçmişti. Ancak çatışmalar sürüyor.
TÜRK JETLERİ TARAFINDAN DÜŞÜRÜLDÜ
Türk yetkililer, uçağın hava sahasını ihlal ettiği için Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından düşürüldüğünü açıkladı.
Genelkurmay Başkanlığı’ndan bir süre önce yapılan açıklamada, Suriye füze sisteminin bir Türk jetine tacizde bulunduğunu duyurmuştu.
Açıklamada, şu ifadelere yer verilmişti: "Hava Kuvvetleri Komutanlığı, 6 adet F-16 ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra etmiştir. Hava Muharebe Devriye Görevi" icra etmekte olan bir adet F-16 uçağımıza, Suriye'de konuşlu SA-5 füze sistemi tarafından, Hatay üzerinde, toplam 20 saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunulmuştur."
ANGAJMAN KURALI İHLALİ
Türkiye kısa süre önce Angajman kurallarını değiştirmiş ve Suriye sınırından yaklaşan her savaş uçağına karşı müdahalede bulunulacağını açıklamıştı.İşte haber videosu;

http://www.internethaber.com/suriye-sinirinda-savas-ucagi-dustu-flas-652763h.htm adresinden alıntıdır.

Yorum Gönder

Lütfen isteklerinizi bildirerek sizler için hemen çalışma yapmaktayız

Wıödpnv:kd duJq